Historia

Metallilekan tarina alkoin vuonna 2009. Aluksi  Metallileka oli Janin studio projekti, jossa Jani soitti kaikki instrumentit itse. Ensimmäisen demon Viimeinen luolamies innoittajana toimi Janin kotipaikkakunnalla Karijoella sijaitsevan Susiluolan ristiriitainen historia. Myös biisistä julkaistulla videolla on kohtauksia Susiluolan maisemista.


Metallileka - Viimeinen Luolamies (The Last Caveman)

2009 syksyllä alkoi Suupohjan bändikoulu, jossa Jani tutustui Honkajokiseen Kasperiin, joka on Janin tavoin multi-instumentalisti. 

2011 Metallileka julkaisi uuden demon ja videon Shamaani. Shamaani oli samalla Karijokelaisen Teemun rumpudebyytti Metallilekassa.


Video: Metallileka - Shamaani

2012  Metallileka kasvoi keikkailuun kykeneväksi, kun bassoon tarttui  Jurvalainen Juho. Myös Juho oli mukana Suupohjan bändikoulun ASTG kokoonpanossa yhdessä Janin ja Kasperin kanssa. Kuningas Midas on ensimmäinen demo jossa Juho on mukana.


Video: Kuningas Midas

Joluna 2012 tehtiin pieni promo-DC erä jossa uutuutena jo edellisenä keväänä alkunsa saanut biisi Takatalvi. CD:tä jaeltiin mm. erilaisiin hyväntekeväisyys arpajaisiin ja tutuille joululahjoina.

Vuosi 2013 oli Metallileka:lle hyvin tapahtumarikas. Metallileka osallistui mm. Tykkimäen Musafoorumi -kilpailuun sijoittuen kolmivaiheisessa kilpailussa toiseksi.


Video: Tykkimäen Musaroorumin finaali 2013

Kilpailuista ja keikoilta kertyneen kokemuksen johdosta treenaamisessa ja settilistan rakentamisessa alettiin keskittymään yksittäisten biisien sijaan kokonaisen shown tuottamiseen. Omien biisien rinnalle biisilistalle nostettiin myös pari Metallilekaksi sovitettua, mutta aidosti alkuperäisversioille kunniaa tekevää coverbiisiä, kuten mm. Tuomas Holopaisen (Nightwish) säveltämä ja sanoittama Satojen merien näkijä. ja Vesa-Matti Loirin tunnetuksi tekemä Hyvää puuta.


Video: Hyvää puuta (cover)

Kevään ja alkukesän 2014 aikana Metallileka osallistui taas useampaan eri kilpailuun. Kilpailuissa menestyminen on yllättänyt, koska Metallilekan omintakeinen ja vaikeasti kategorioitava musiikki jakaa voimakkaasti mielipiteitä.
Finaalipaikka Skeba 2014 kilpailussa ja erityisesti soittaminen livenä MTV3:n kuvausryhmien edessä ovat kokemuksia joita on vaikea sanoin kuvata.
Vähättelemättä muita tapahtumia bändin kehityksen kannalta merkittävimmät keikat tähän mennessä soitettiin Jack The Roosterin Kukkona tunkiolla bändikilpailussa. Tilaisuudet oli täynnä rockhenkistä yleisöä ja valtakunnallisia musiikkialan toimijoita. Kaikki järjestelyt oli viimeisen päälle ja tuomaristo antoi kaikille hyvin yksityiskohtaista palautetta.


Video: Kukkona tunkiolla (Jack The Rooster, Tampere)

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, mutta 5.4.2014 jää lopulta murtui ja Metallileka esiintyi ensimmäisen kerran alkulähteillään Karijoella.

22.11.2014 Metallileka voitti legendaarisen Marrasrock kilpailun, jota on järjestetty Ilmajoella 1980-luvun alusta alkaen. Kilpailuun osallistumisessa ei varsinaisesti ollut menestyksen tavoittelu, vaan ensisijaisesti oli tarkoitus testata livenä uutta biisiä Weriviha. Biisi toimi jopa odotettua paremmin ja kilpailun voitto vahvisti päätöksen seuraavasta askeleesta, eli digisinglen äänityksestä ammattimaisissa puitteissa.