Ihtiriekko -syntytarina

Joulun aikoihin 2015 Jani harjoitteli uuden äänityssoftan käyttöä. Pikkutunneilla kitaralla jammaillessa syntyi nopeatempoisia riffejä. Riffeihin kiistatta vaikutti muutaman viikon takainen Motörheadin keikka Helsingissä. Aamuun mennessä uuden riffin ympärille oli rakentunut kokoinainen biisi ja tarina levottomasta Ihtiriekosta. Kun biisin raakile oli äänitetty ja Jani oli sulkemassa koneita Teemu lähetti viestin, että Lemmy Kilmister oli juuri kuollut. Tunteet nousi pintaan ja syntynyt biisi alkoi tuntua ristiriitaiselta, ehkä hieman jopa pelottavalta.

Apeat fiilikset kun kuulimme että Lemmy Kilmister oli kuollut
Yhteensattuman johdatti siihen että biisistä kehittyi meidän kunnianosoitus Lemmylle ja Motörheadille. Lemmy Kilmister persoonana oli ehkä musiikkimaailman tunnetuin Ihtiriekko. Ihtiriekko on sanana hyvin vanhaa suomen kieltä, joka nykyajassa tarkoittaisi yhteiskunnan normeja ja auktoriteetteja vastaan kapinoivaa ADHD-potilasta. Muinaisuskonnoissa käytös liitettiin kirouksiin joiden takia Ihtiriekot pääsääntöisesti murhattiin hyvin nuorena. Vanhassa suomen kielessä ihtiriekko tarkoittaa myös siunaamatta jääneen tai väärään paikkaan haudatun lapsen kummitusta.

Urbaanin maailman ihtiriekko
Biisin ihtiriekko on nuori sielu, joka on ajautunut yksinäiseksi sivukatujen kulkijaksi. Hän kipuilee suunnatonta elämäänsä ja hukuttaa pahan olonsa päihteisiin ja häiriköintiin.

Markku, Kasperi, Teemu ja Jani myllyn tammella Karijoen Ylikylässä

Biisin julkaisukuntoon päätyminen on ollut poikkeuksellisen monivaiheinen prosessi. Olemme tehneet siitä lukuisia erilaisia demoversioita, mutta vasta nykyisen version myötä rohkaistuimme julkaisemaan sen. Uudelleen sovittamisesta ja osien muokkauksesta huolimatta olemme pyrkineet pitämään tarinan ja Motörheadin vaikutuksen alkuperäisenä.

Rumpuäänitykset: Olli Vuoti - Eventure
Lopulliset äänitykset alkoivat kesäkuussa 2018 Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla. Everturen rumpali Olli Vuoti äänitti Teemun kanssa siihen rummut. Muuten kappaleen raidat on äänitetty Metallilekan kotistudiolla Karijoella. Miksausvaiheessa saimme apua Yö-yhtyeen kosketinsoittajalta ja kitaristilta Jari Latomaalta, joka miksasi kappaleen. Ihtiriekko on ollut pitkä projekti ja siksi onkin upea saada se vihdoin ja viimein kaiken kansan kuultavaksi.

Markku Hahto
Ihtiriekon myötä kiipparistimme Markku siirtyy taustajoukkoihin. Markku on taitava muusikko ja rakas ystävämme, mutta ajan ym. järjestäminen Metallilekalle on tullut haastavaksi vallitsevassa elämäntilanteessa. Markku on kuitenkin aina osa Metallilekan ihtiriekkoperhettä!