Metallileka Unplugged

Metallileka - Unplugged

Metallilekan akustinen versio sai alkunsa Porvoossa SOUNDS 2015 tapahtumassa. Tarvitsimme kolikoita pysäköintimittareihin ja päädyimme lopulta kadulle soittelemaan kolikoiden toivossa. Kolikoita kertyi sen verran, että onnistuimme harhauttamaan lappuliisa-armeijan ja vältyimme virhemaksuilta.

Omien biisien sovittaminen akustisiksi katuversioiksi osoittautui varsin hauskaksi ja terapeuttiseksi puuhaksi. Valtaosa Metallilekan tuotannosta taipuu akustiseen muotoon yllättävän tyylikkäästi.

19.3.2016 nousimme akustisesti myös legendaariselle Mietaan nuorisoseuran lavalle. Kyseessä oli bändikilpailu jossa haettiin esityksiä joissa oli yhdistetty kansanmusiikki- ja rockvaikutteita. Suomessa metallimusiikki on sellaisenaan kansanmusiikkia, joten sääntöjen puitteissa olisimme voineet nousta lavalle ihan sähköisenä versionakin, mutta halusimme haastaa itsemme ja kuuntelijat esiintymällä akustisesti. Iso lava ja iso sali osoittautui ennakoitua haastavammaksi. Esityksemme äänimaailma ei toteutunut tavoitelemallamme tavalla, mutta siitä huolimatta kilpailusta irtosi 2. sija.

Parhaimmillaan Metallileka Unplugged on vahojen kaupunkien kapeilla kaduilla, sisäpihoilla ja intensiivisissä pienissä tilaisuuksissa.